Tegenstroom Filmfestival - Onbegrensd in beeld

Wat betekent de grens voor jongeren en wat hoe zien zij de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en België? Een groep van 20 Nederlandse en Vlaamse jongeren zocht dit uit en maakte hier een film over die op 18 oktober in première ging tijdens het Tegenstroom Internationaal Filmfestival in Oostburg.

©Tegenstroom filmfestival

In twee dagen werden de jongeren de kneepjes van het filmvak bijgebracht door filmregisseur Leslie Verbeeck. Op 21 september waren de Belgische jongeren te gast bij hun Nederlandse leeftijdsgenoten in het Zeeuws-Vlaamse Groede en op 5 oktober mochten de Nederlandse jongeren in Brugge op bezoek komen. Tijdens deze dagen maakten ze kennis met de technische aspecten van het filmgenre, maar was er vooral veel aandacht voor de beleefwereld van de ander.

Het resultaat was een korte film genaamd Onbegrensd. De film bestaat uit korte fragmenten waarin jongeren hun beleefwereld en de interactie met de ander in beeld brengen. Overeenkomsten en waargenomen verschillen tussen Nederlanders en Belgen komen aan bod en verder vertellen de jongeren hun persoonlijke verhaal.

Tijdens de première in het Ledeltheater in Oostburg op 18 oktober waren zowel de jongeren als hun (trotse) ouders en leraren aanwezig en na voorstellingen werd nog druk nagepraat over de succesvolle samenwerking.

De film Onbegrensd is mede mogelijk gemaakt door het programma Onbegrensd van het Nederlandse ministerie van BZK.