Rood-Wit International U10 Tournament

Tijdens een zonovergoten weekend vond op 1 en 2 juni het U10 Tournament plaats in het Brabantse Sint Willebrord. Het evenement dat dit jaar voor de 5e keer werd georganiseerd, trok massa’s publiek aan die kwamen kijken hoe talent uit de grensregio het opnam tegen topclubs als Liverpool, Inter Milaan en Ajax. Daarnaast konden bezoekers en deelnemers genieten van de balkunsten van vlogger en balkunstenaar Tiki Taki Touzani en muziek van een aantal dj’s. 

Grensoverschrijdend kwalificatietoernooi

Voetballen tegen topclubs uit binnen- en buitenland is een droom voor vele voetballers uit de omgeving van Sint-Willebrord. Veel teams uit de omgeving willen dan ook meedoen aan het U10 toernooi. Om de beste lokale teams te selecteren wordt er al een aantal jaren een kwalificatietoernooi gehouden. Dit toernooi, waar zowel lokale Belgische als Nederlandse teams aan meedoen, bepaalt vervolgens wie de felbegeerde startplek krijgt bij het U10 toernooi. De twee winnende teams, plus een derde team, samengesteld uit de best presterende spelers uit de overige teams mogen vervolgens meespelen op het U10 tournament.

Overnachten bij gastgezinnen

Aangezien het toernooi tweedaags was, konden de Belgische spelers en begeleiders blijven slapen in hotels of bij gastgezinnen in Sint-Willebrord. Kortom, het U10 toernooi was een leuke sportieve en culturele grensoverschrijdende ervaring. Hoewel de cup uiteindelijk door de voetballers van Ajax werd gewonnen, gingen de overige Nederlandse en Belgische deelnemers niet met lege handen naar huis, daar zij een mooie ‘Onbegrensd-bidon' en plaktatoeage in ontvangst mochten nemen.

Rood-Wit - toernooi
Nederlandse en Belgische deelnemers ontvingen een 'Onbegrensd-bidon'