Scholenwedstrijd “Kenne deine Nachbarn”

518 leerlingen van verschillende scholen deden 6 oktober 2018 mee aan de scholenwedstrijd “Kenne deine Nachbarn”. De organisatie was in handen van Euregio Rijn-Waal, in opdracht van de provincie Gelderland en de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Scholen deden mee door het insturen van een filmpje, insta-story, kort verhaal of toneelstuk. De beste inzendingen maakten kans op prijzen, zoals een studiereis met de klas naar Duitsland.

Kenne deine Nachbarn
Beeld: ©Euregio RIjn-Waal / Mediamixx

Havo-4-leerlingen van het NGS Groenewoud uit Nijmegen en leerlingen van de Europaschule uit Rheinberg wonnen met een gezamenlijk project de 1e prijs. Het gezamenlijke project bestond uit een filmpje over “foute vrienden in de taal”. De 2e prijs ging naar 12 leerlingen van de 3e havo/vwo-klas van het Elzendaalcollege in Gennep. Zij voerden een toneelstuk op waarin een lerares Duits het aan de stok kreeg met haar leerlingen. Zo scholden de leerlingen, in het toneelstuk, de juf uit in het Nederlands en in het Duits en werden ze om de beurt de klas uitgestuurd.

Originaliteitsprijs

De originaliteitsprijs ging naar 4 leerlingen van het Pax Christicollege uit Druten. Zij maakten een filmpje waarop de leerlingen voor het digibord uitleg geven over de verschillen tussen Duitsland en Nederland. Op de video spreken de leerlingen Duits. Dit leverde bedoeld en ook onbedoeld grappige situaties op.

Wil je weten hoe de scholenwedstrijd is gegaan? Kijk dan naar dit filmpje. Of lees het nieuwsbericht over de scholenwedstrijd in de Gelderlander.